13 Ekim 2008 Pazartesi

tatil rehberi.

DÜNYANIN EN PAHALI YATI


















Dünyanın en zengin 172. kişisi olan Rus milyarder Andrei Melnichenko'ya ait 'A' adlı 400 milyon dolarlık yat, ilk seferini Norveç'e düzenledi.

Bermuda bandıralı 121 metrelik 'yüzen saray', 42'si mürettebat olmak üzere 56 kişinin kalabileceği büyüklükte.

Bir büyük yatak odasının yanı sıra 6 süper lüks misafir kamarası bulunan yatta bir de diskotek var. Tavanı tamamen camdan yapılan diskotekten yukarıya bakıldığında, yatın güvertesinde bulunan havuzu görülüyor.

Almanya'nın 2. Dünya Savaşı'ndaki gözbebeği sayılan Bismarck savaş gemisinin yapımcısı olan Blohm and Voss firması tarafından inşa edilen yatın içerisinde 1 helikopter hangarı ile 2 adet 10'ar metre uzunluğunda hız motoru hangarı bulunuyor.

5 bin 900 ton ağırlığındaki yat, saatte 23 deniz mili, yani 50 kilometre hız yapabiliyor.

Geminin adını ise, Melnichenko'nun eski bir model olan karısı Aleksandra Kokotovic'in adının baş harfinden geldiği kaydedildi.

TABLOLARINA VERGİ ÖDEMEMEK İÇİN

37 yaşındaki Rus milyarderin ilk seferini Norveç'e yapma nedeni ise, sanat koleksiyonuna kattığı 3 Monet tablosunu almak olarak açıklandı.

Kristiansand limanından geniş güvenlik önlemleri altında yüklenen tablolardan birisinin Monet'nin geçtiğimiz haftalarda Londra'da 82 milyon dolara satılan 'Nilüferler' tablosu olduğu öne sürülüyor.

Christies müzayede evinde düzenlenen satışta tabloyu alan kişinin ismi açıklanmamıştı.

Melnichenko'nun tabloları Norveç'ten alarak Avrupa Birliği'nde geçerli olan ithalat vergilerini ödemekten kurtulmayı amaçladığı belirtiliyor.

Dünyanın tanınmış bankalarından MDM'nin kurucusu olan Melnichenko, Rus enerji sektöründe yaptığı yatırımlarla tanınıyor.

Hiç yorum yok: